פינגולימוד עלולה להיות קשורה לסיכון לפתח מחלות לב וכלי דם. מחקרים הכוללים קבוצות התייחסות ומעקב ארוך הם מצומצמים. לאחרונה, פורסמו בכתב העת Multiple Sclerosis Journal, ממצאיו של מחקר בו חוקרים ביקשו לבחון האם חולים שטופלו עם פינגולימוד יהיו בסיכון גבוה יותר לפתח מחלות לב וכלי דם בהשוואה לחולים שטופלו עם נטליזומאב.
עוד בעניין דומה
מחקר עוקבה ארצי בן 12 שנים המקשר בין נתונים ברמת הפרט ממרשם הטרשת הנפוצה הדני לבין רישום בריאות על 2,095 חולים מבוגרים עם טרשת נפוצה (MS) ללא כל תיעוד בריאותי של מחלות לב וכלי דם בתחילת המעקב. חשיפה לפינגולימוד ולנטליזומאב הוגדרה בטיפול הראשון של לפחות 3 חודשים. הכניסה למחקר העוקבה הייתה בין השנים 2011-2018. החוקרים הגדירו מחלות לב וכלי דם כמדד מורכב, כולל יתר לחץ דם, מחלת לב איסכמית, פרפור פרוזדורים, אי ספיקת לב ושבץ מוחי. החוקרים ביצעו שימוש ברגרסיית Cox מותאמת רב משתנית. היו 28.8 ו-17.4 אירועי CVD לכל 1,000 שנות אדם בקבוצות פינגולימוד ונטליזומאב, בהתאמה. בהשוואה לחולים שטופלו עם נטליזומאב, לחולים שטופלו עם פינגולימוד היה סיכון גבוה יותר ל-CVD (יחס הסיכונים = 1.57; רווח בר-סמך 95% = 1.18-2.08). 200 מתוך 244 אירועי CVD כללו יתר לחץ דם.
החוקרים הסיקו כי קיים סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם בחולים עם טרשת נפוצה שטופלו עם פינגולימוד. סיכון מוגבר זה נבע בעיקר מיתר לחץ דם.
מקור: