מטרת החוקרים הייתה לבחון את המתאם בין מדידות מוטוריות וקוגניטיביות ופרמטרים של תנועת עיניים בעת ביצוע משימת NBKTי(n-back task NBKT). תנועות עיניים יכולות לשקף שינויים במוח ולהודיע על נוכחות של מוגבלויות מוטוריות והפרעות קוגניטיביות אצל אנשים עם טרשת נפוצה (people with MS PwMS).
עוד בעניין דומה
המחקר בוצע במתכונת של מחקר חתך שנערך בבית החולים Ramos Mejía, מרכז המתמחה במחלות דה-מיאלינציה בבואנוס איירס, ארגנטינה. במחקר הוכללו 66 חולים עם טרשת נפוצה התקפית-הפוגתית (relapsing-remitting multiple sclerosis - RRMS) ו-5 חולים עם טרשת נפוצה מתקדמת משנית (secondary progressive multiple sclerosis - SPMS). PwMS ביצעו את מבחן ה-n-back תוך שימוש בתצוגה מותקנת על הראש (head mounted display - HMD) עם יכולות מעקב עיניים על מנת ללכוד תנועת עיניים. מדדים מוטוריים וקוגניטיביים קליניים הוערכו באמצעות מבחן מצב מוגבלות מורחב (Expanded Disability Status Scale - EDSS), מבחן NHPT, מבחן T25FW ומבחן SDMT.
תוצאות המחקר הדגימו ש-pwMS הראו מתאמים חזקים ומובהקים סטטיסטית בין משך המבט, מספר קיבועים, מגבלות מוטוריות והפרעות קוגניטיביות כפי שנמדדו על ידי EDSS, NHPT, T25FW ו-SDMT.
החוקרים הסיקו כי קיים מתאם משמעותי בין התנהגות תנועת עיניים לבין מוגבלות מוטורית וקוגניטיבית ב-pwMS. ממצאים אלו מצביעים על כך שלתנועות עיניים יש פוטנציאל לשמש כסמן ביולוגי חלופי בהתקדמות טרשת נפוצה.
מקור: